LOCALIZARE
.

Stațiunea Băile Felix

Amplasare:

Stațiunea Băile Felix este situată în partea de nord-vest a României, în județul Bihor, la o distanță de circa 12 km de Oradea şi la 22 km de punctul de trecere a frontierei Borş, fiind cea mai mare stațiune cu funcționare permanentă din țară.

Altitudine: 150 m.

Condiții climatice şi de mediu:

Climat continental moderat de şes, cu ierni blânde şi veri temperate cu influență mediteraneană, ideal pentru turism balnear. Temperatura medie anuală este de 10 grade Celsius.

Istoric/Renume:

Staţiunea Băile Felix a fost atestată documentar în 1211. În anul 1470 se înfiinţează prima baie termală, iar în anul 1857 se introduce taxa de tratament pentru persoanele care stau la cură mai mult de patru zile. Acesta este momentul de debut al turismului balnear. În anul 1896 apele termale de la Băile Felix au primit medalia de aur şi Diploma de onoare la Expoziția internațională de la Viena.

Căi de acces:

Rutiere: Bucureşti – Oradea pe E 60 şi Oradea – Băile Felix pe E 7 Satu Mare – Oradea pe DN 19 Timişoara – Arad – Oradea pe E 6 Borş ( punct de frontieră cu Ungaria)– Oradea – Băile Felix pe E 60 și Deva – Oradea pe DN 76.

Feroviare: Bucureşti – Oradea ( 650 km); Satu Mare – Oradea ( 135 km); Timişoara– Oradea (178 km); Episcopia Bihorului – Oradea (6 km) De la Oradea la Băile Felix ( 11 km), curse auto.

Aeriene: Bucureşti – Oradea şi curse externe speciale (aeroport – Băile Felix- 15 km). Destinație: odihnă şi tratament.

Factori naturali terapeutici:

Ape minerale termale, cu o temperatură cuprinsă între 41-49 grade Celsius şi cu o mineralizare totală în jur de 1 g/l/. Din punct de vedere al compoziției chimice, ele sunt bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicoase, oligominerale.

Atracții turistice în staţiunea Baile Felix:

● Lacul cu nuferi
● Izvorul de apă termală din centrul staţiunii

Atracții turistice în Oradea:

● Palatul Baroc
● Catedrala Romano-Catolică
● Biserica cu Lună
● Palatul Vulturul Negru
● Mănăstirea Sfintei Cruci
● Muzeul Ţării Crişurilor

Atracții turistice în împrejurimi:

● Stâna de Vale
Peştera Urşilor de la Chişcău
● Cetățile Ponorului cu Ghețarul Focul Viu
● Cheile Someşului Cald
● Peştera Scărişoara
● Muzeul Octavian Goga de la Ciucea
● Avenul de la Betfia

HOTEL MUNCEL

Atracții Turistice

  • Palate

  • Catedrale

  • Biserici

  • Mănăstiri

  • Peșteri

  • Muzee

  • Cetăți

  • Chei naturale